MIES trapt af

Wow. Dat het onvoorwaardelijk basisinkomen weer onder de aandacht kwam bij meer mensen, wisten we wel. Maar dat er zóveel animo zou zijn voor deelname aan onze eerste publieksbijeenkomst, hadden we niet gedacht. Geweldig!

Vrijdag 29 augustus puilde de Desdemonatent op Het Noorderzonfestval uit.  Meer dan 100 mannen en vrouwen waren ingegaan op de uitnodiging van MIES om mee te denken over de juiste onderzoeksvragen:  als we een experiment met een basisinkomen willen starten, wat willen we dan te weten komen?  Onder welke voorwaarden kan zo’n experiment worden vormgegeven?

Inleidingen van Liesbeth van Tongeren (lid Tweede Kamer voor Groen Links) en Loek Groot (universitair hoofddocent economie van de publieke sector, Universiteit Utrecht) brachten de groep op gang. Na een krap uur liepen de flipovers over van de vragen. MIES neemt de opbrengst mee en zal deze categoriseren. De vragen zijn input voor een expertmeeting  tijdens LetsGro. Daar proberen we praktische en met name juridische obstakels op te ruimen, om tot een onderzoeksmodel te komen voor het echte experiment.

MIES gaat nu bezig met de verzamelde vragen, en houdt je op de hoogte van de vorderingen via dit blog. Voor nu een paar beelden van de bijeenkomst, geschoten door o.a. Mark Sekuur, Clemens Gielingh en Karel Zwaneveld:

De MIES Publieksbijeenkomst in beeld
Klik op de foto om de hele set met foto’s te bekijken!

Basisinkomen-1

2 gedachten aan “MIES trapt af”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *